Devojčici zbog petarde ugrožen vid

09:01:00 08.01.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Devojčica D. S. (11) iz Veternika teško je povređena na Badnje veče, kada ju je u desno oko pogodio kamen rikošetiran od petarde koju su bacili nepoznati mladići.

Devojčici zbog petarde ugrožen vid

Nesreća se dogodila u sredu oko 18 sati u Ulici kralja Petra I u Veterniku. Nepoznata osoba bacila je petardu, a usled detonacije došlo je do rikošeta kamenčića, koji su devojčicu pogodili u desno oko. Mladići koji su bili tu su odmah nakon ovog incidenta pobegli.

D. S., koja ide u peti razred osnovne škole, te večeri krenula je do prodavnice koja se nalazi u blizini njene kuće.

"Kada se vraćala, bukvalno ispred kapije njene kuće nešto ju je pogodilo u oko. Ni ona nije bila svesna šta joj se događa. Međutim, grupa starijih mladića u tom momentu je bacala petarde. Inače ona prezire petarde i pirotehniku", kaže sagovornik Kurira.

U Dečjoj bolnici, gde je zadržana na lečenju kažu da je zadobila teške povrede u vidu kontuzije oka i oštećenja dužice. Njeno stanje se prati, a s obzirom na to da joj je oko puno krvi, za sada se ne može reći da li je i koliko izgubila vid i da li će biti potrebna operacija.

Dečaku amputiran prst

J. R. (12) iz Blaca zadobio je teške telesne povrede šake dok je na Badnje veče bacao petarde. "U niškom Kliničkom centru amputiran mu je prst. Još jedan prst je u teškom stanju i lekari nisu optimisti", rekao je izvor lista Kurir.

Novi protest protiv petardi Udruženje "Dva minuta tišine" biće održan u nedelju.

Izvor: Kurir


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

xxx

Nažalost,nevaspitanje i nekultura odnose danak i žrtve.Patrijarh Pavle je svojevremeno rekao da pucanje i upotreba pirotehnike za Badnji dan i Božić nije u duhu pravoslavne vere , ali eto kako vaspitamo svoju decu o pravoslavlju.Svaki Božić velika sramota za pravoslavce.Dozvolimo zakonom prodaju pirotehnike i zatim ,,kažnjavamo,, upotrebu . Sve najbolje devojčici uz želju da se što pre oporavi.


Jelena

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Devojcici zelim brz oporavak a sto se tice ovih sto bacaju petarde dao bog da svi zavrse tako, uopste mi ga nije zao :)


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?