Devojčicu ranio zalutali metak sa svadbe

12:06:00 11.06.2017, Komentara: 2

Novi Sad - Desetogodišnja devojcica ranjena je kada ju je, tokom rođendanske žurke u dvorištu jedne kuće u novosadskom naselju Alibegovac, pogodio zalutali metak ispaljen tokom svadbenog veselja u obližnjem restoranu.

Devojčicu ranio zalutali metak sa svadbefoto: hitnapomocns.org.rs

Žena koja je prisustvovala proslavi rođendana, rekla je za Blic, da se dvadesetak dece igralo u dvorištu kada je devojčica pogođena, a krv, kako je isšričala, počela da šiklja na sve strane.

- Brzo smo zaustavili krvarenje i devojčicu odvezli u Dečiju bolnicu. Tamo su joj očistili i zašili ranu, ali po dolasku kući devojčici nije bilo bolje jer su bol i otok oko rane postajali sve veći. Roditelji su je vratili u bolnicu i tek tada je posle snimanja utvrđeno da joj je metak u ruci – priseća se žena nemilog događaja kome je prisustvovala.

O događaju je obaveštena policija koja je pronašla još dva metka u susednom dvorištu, verovatno ispaljena tokom istog slavlja.

U Dečijoj bolnici je rečeno da se devojčica oseća dobro, da je pod budnim okom lekara u Odeljenju plastične hirurgije.

- Devojčica je došla u pratnji rođaka i prijavljena je posekotina šake. Povreda je sanirana i devojčica je puštena kući. Međutim, posle izvesnog vremena devojčica se vratila sa porodicom i tek tada nam je rečeno da je upucana. To su morali odmah reći jer je onda potpuno drugačija procedura i potpuno drugačiji pristup i ne znamo zašto su to prikrivali. Slučaj je odmah prijavljen policiji i devojčici je pružena adekvatna pomoć i ona je sada dobro - rečeno je Blicu u Dečijoj bolnici.

Meštani Alibegovca ispričali su da u tom kraju nisu retkost pucnjave tokom svadbenih veselja u dva lokalna restorana koja su praktično specijalizovana za takve vrste proslava. Pucnjave su i ranije prijavljivane policiji, ali kada bi oni izašli na teren, navodno bi se svi pravili ludi negirajući upotrebu oružja.

Izvor: Blic.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Grbavica

, *.dynamic.sbb.rs

Sta ima iko da kaze sta je sa rukom,valjda doktori posle toliko godina iskustva mogu sami da vide da nije posekotina u pitanju vec rupa od metka..Ni oni nisu znali u pocetku sta je to bilo..
Brz oporavak devojcici!


ns

, *.fco.mts.telekom.rs

Tragikomično -lekari ne razlikuju posekotinu od prostrelne rane! Srbijo gde si!? Ko st nam lekari a ko policajcí?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?