Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

09:06:00 11.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Digitalni omladinski centar, namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina, otvoren je kao nova integralna jedinica Gradske biblioteke u Ulici Vojvode Putnika broj 1. Prostor je obezbedio Grad Novi Sad, kao i 13 miliona dinara za njegovo privođenje nameni.

Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

Foto: Grad Novi Sad


Centar će biti mesto neformalne edukacije putem raznovrsnih seminara, radionica, jezičkih i računarskih kurseva i drugih aktivnosti koje podstiču i razvijaju individualnu kreativnost, veštine i talente.

Digitalni omladinski centar se sastoji od računarske učionice, radionice, učionice sa interaktivnim displejem i multifunkcionalne sale.

Prema rečima direktora Gradske Biblioteke Dragana Kojića, u saradnji sa organizacijama za mlade, učeničkim i studentskim parlamentima, Centar će organizovati raznovrsne aktivnosti u cilju razvijanja interesovanja i talenata mladih, kao i njihovog profesionalnog usavršavanja. Oni će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama akademskog pisanja, da razvijaju emotivnu pismenost i kritičko mišljenje putem filozofskih i psiholoških radionica, te da pohađaju besplatne kurseve programiranja i popularnih softverskih paketa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 992.3 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?