Dimitrije prvi rođen na Dan grada

13:02:00 01.02.2020, Komentara: 1

Novi Sad - Prva beba koja se rodila na Dan Grada je Dimitrije Lončarić.Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Betaniju kako bi predao poklon za Dimitrija. Poklon je uručio glavnoj medicinskoj sestri Mariji Karadedliji, koja će preneti pozdrave majci i detetu, s obzirom na to da su posete Kliničkom centru Vojvodine, zbog epidemiološke situacije, iz predostrožnosti zabranjene.

Dimitrije prvi rođen na Dan grada


- Dan Grada započinjemo sa mesta odakle dobijamo najlepše vesti. Od jutros su rođene dve bebe, Dimitrije odmah nakon ponoći. Čestitam srećnim roditeljima, a njima i svim Novosađanima čestitam Dan Grada. Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svim ljudima koji rade ovde, i ponosni smo na to što imamo sve opremljenije i bolje porodilište, neka uvek imaju što više lepih vesti za nas. Grad će nastaviti da podržava porodice sa decom, ne samo na ovaj način, nego i tako što obezbeđuje besplatne udžbenike za sve prvake, besplatan boravak u vrtićima, Vidovdansku nagradu za uspešne učenike i mnogim drugim merama kojima olakšavamo porodicama obrazovanje i život. Želimo da deca ostanu da žive u Novom Sadu, a da putuju iz radoznalosti – naglasio je Miloš Vučević.

Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

- Tokom januara rođeno je 607 beba, i ako nastavimo ovim tempom, zadržaćemo titulu, jer smo prepoznati kao prvi grad po broju blizanačkih porođaja – zaključila je direktor KCV prof. dr Edita Stokić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Sara

, *.oriontelekom.rs

Steta..moj sin je rodjen na danasnji dan ,pre tri godine i nema nikakva prava.Kao samohrani roditelj,zaista mi je krivo,jer jedva spajamo kraj sa krajem.U kiriji smo jer nemam prava na socijalni stan.Nisam izbeglica i nisam migrant!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?