Dino park biće kod Spensa

17:07:00 01.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Za novu lokaciju Dino parka izabran je prostor između otvorenih bazena Spensa i Bulevara cara Lazara, koji je trenutno zarastao u korov.

Do ove ideje se došlo nakon što je "Gradsko zelenilo" u protekla 24 sata, na više lokacija u gradu, razgovaralo sa građanima o tome gde bi želeli da budu postavljene replike dinosaurusa. Takođe, razgovorali su i sa političkim strankama i nevladinim organizacijama, kao što su Zelena stranka i Udruženje građana "Novi Sad si ti".

- Na ovaj način izašli smo u susret primedbama Novosađana, koji su smatrali da Železnički park nije pogodna lokacija, ali i svim onim anketiranim Novosađanima koji bi na mestu sadašnje zarasle poljane voleli da vide prvi novosadski Dino park - rekao je Aleksandar Bogdanović, direktor "Gradskog zelenila".

Dino park biće kod Spensa

Izborom ovog gradskog zemljišta zadovoljena su sva tri uslova koje je gradonačelnik Miloš Vučević naveo kao neophodne za lokaciju Dino parka - ne narušava se javna zelena površina, izabran je neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni, u blizini je parking na kome je dozvoljeno i parkiranje autobusa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?