"Dino park" gotov do 10. septembra

10:08:00 17.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - "Dino park" će verovatno biti gotov do 10. septembra, a ne do 1. septembra kako je ranije najavljivano, kažu u "Gradskom zelenilu". Razlog za to je, kako tvrde, što se po velikim vrućinama nije moglo raditi na terenu, pa su radovi počeli danas.

"Dino park" gotov do 10. septembra

Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije "Gradskog zelenila", rekao je za "Dnevnik" da na red prvo dolazi nivelacija terena, a zatim i popločavanje pešačkih staza.

Sledi gradnja toaleta, gde će poseban deo biti izdvojen za decu i za osobe s invaliditetom. U parku će ih biti postavljeno 15 pokretnih replika dinosaurusa, a biće i pet statičnih replika. Na kraju je predviđena sadnja oko 40 stabala proizvedenih u rasadniku „Gradskog zelenila”.

"Dino park" će se graditi između bazena na Spensu i Bulevara cara Lazara i biće površine 1,8 hektara.

Prvobitno odabrana lokacija izazvala je buru javnosti. "Dino park" je trebalo da bude građen u parku kod Železničke stanice, protiv čega su građani pisali peticije jer nisu želeli da im bude oduzet veliki deo ove zelene površine.

Nožinić je naglasio da je kod izbora nove lokacije bilo bitno to što je u neposrednoj blizini Spensa dovoljno parking-mesta za automobile, a posebno za autobuse zbog ekskurzija, koje se očekuju iz celog regiona.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?