Direktor policije potvrdio da je bilo propusta u slučaju brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu

13:09:00 20.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je u slučaju brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu policija obavila sve potrebne procedure ali da je to "moglo brže", kao i da su utvrđeni propusti određenih policijskih službenika na nižem nivou.

Direktor policije potvrdio da je bilo propusta u slučaju brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu


Rebić je izjavio da nije zadovoljan kako je policija vodila taj slučaj i da "taj ko je grešio mora da odgovara", ali da nije bilo "sistemske opstrukcije" sa višeg nivoa.

- Ministar policije Nebojša Stefanović je naložio provere, kolege su utvrdile neke propuste. Nisam ni ja zadovoljan, svi koji nisu uradili kako treba mogu da očekuju odgovornost, ali ne postoji sistemska opstrukcija sa visokog nivoa rukovođenja. Policijski službenici u svim fazama nisu postupali na najbolji način - kazao je Rebić.

Kako je naveo direktor policije, pretpostavlja se da se osumnjičeni u tom slučaju koji je okvalifikovan kao pokušaj ubistva, Ivan Kontić, nalazi u nekoj od zemalja u okruženju, kao i da očekuje da će on po poternici brzo biti pronađen i izručen Srbiji. Rekao je i da je "potraga za Kontićem relativno kasno raspisana zbog čega će neko odgovarati".

Prema njegovim rečima, za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu policija je saznala od Kliničkog centra Vojvodine 24. avgusta i istog dana obavljena je komunikacija sa Osnovnim javnim tužilaštvom, za šta postoje dokazi.

- Prijava nadležnom tužiocu je bila apsolutno blagovremena - rekao je Rebić i dodao da je tužilaštvo prvo okvalifikovalo krivično delo kao nanošenje teške telesne povrede.

- U posed snimka došli smo 4. septembra, ponovo policijski službenik odlazi na konsultacije u Osnovno tužilaštvo i pokazuje tužiocu, a on ostaje pri stavu da je delo nanošenje teške telesne povrede - kazao je Rebić i naveo da je prebijeni mladić 2. septembra došao u tužilaštvo.

- Navodi ime Kontića i tom prilikom nama advokat pokazuje krivičnu prijavu kojom ovaj događaj kvalifikuje kao pokušaj ubistva - rekao je Rebić. On je potvrdio da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu 12. septembra prekvalifikovalo slučaj koji je vođen kao krivično delo nanošenje teške telesne povrede u pokušaj ubistva, a tada ga je preuzelo Više javno tužilaštvo.

Direktor policije je potvrdio i da je osumnjičeni 8. septembra lično došao u tužilaštvo da potpiše sporazum o priznanju krivice za ranije počinjeno krivično delo i naveo da je "postupajući tužilac mogao da ne zna da je u tom trenutku osumnjičen za nanošenje teške telesne povrede".

Kako kaže, tako nešto je moguće zbog toga što "nije povezan sistem" u informacijama između tužilaštava i policije.

Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se 11. septembra nakon što je političar Miroslav Parović objavio video-snimak na svom Fejsbuku, na kojem se vidi kako Kontić prebija M. M. (28), udara ga sve dok nije izgubio svest, a potom mu lomi ruke.



Izvor: 021, Beta


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?