Direktorka i njen muž o trošku Visoke poslovne škole putovali na Havaje i Hongkong

17:10:00 30.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Direktorka novosadske Visoke poslovne škole (VPŠ) Dragica Tomić i njen suprug, a bivši direktor ove ustanove, Radovan Tomić, putovali su na 43 svetske destinacije o trošku škole, piše u krivičnoj prijavi koju je protiv njih podneo Pokrajinski sekretarijat za nauku zbog nenamenskog trošenja.

Samo za njihovo putovanje u Rio, Visoka poslovna škola iz Novog Sada platila je 10.000 evra.

Direktorka i njen muž o trošku Visoke poslovne škole putovali na Havaje i Hongkong

U prijavi se navodi da je VPŠ platila putovanja koja uglavnom nisu imala veze sa radom škole, i to na destinacije kao što su Kuba, Havaji, Majami, Hongkong, Dubai, Rodos, Malta, Tunis, Kipar i Brazil, zatim Čikago i Masačusets, te još tridesetak evropskih gradova.

Profesori VPŠ optužuju direktorku, kojoj preti smena posle naloga Agencije za borbu protiv korupcije, da rasipa novac i na bespotrebno renoviranje škole. Na poslednjoj sednici Saveta VPŠ odlučeno je da se na renoviranje potroši više od 70.000 evra, iako je pre dve godine preko 1,5 miliona evra otišlo za identične radove. Popravka centralne klime koštaće 20.000 evra, dok je pre samo četiri godine ona plaćena 800.000 evra. Planirano je i 40.000 evra za popravku krova i krečenje.

Sindikalci se uz to žale na upravu VPŠ i tvrde da zaposleni trpe mobing.

- Tri žene iz studentske službe i dva radnika informatičkog centra pored svog posla prebačeni su da rade kao portiri jer navodno nema novca, pa su otpušteni portiri koji su radili po ugovoru. Podneli smo prijavu inspekciji rada - kaže Novica Pavlović, predsednik sindikalne organizacije VPŠ. Dragica Tomić nije odgovorila na naša pitanja.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 13° - 22° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?