Direktorka KCV: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma

12:11:00 20.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine i Vojnoj bolnici u Novom Sadu danas se leči 335 pacijenata obolelih od kovida-19, što je osam više nego juče.

Direktorka KCV: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma


Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da su trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi na lečenju 303 pacijenta obolela od kovida, od kojih je 18 na mehaničkoj ventilaciji. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu danas su 32 pacijenta i time je skoro popunjen kapacitet bolnice koja ima ukupno 35 kreveta.

Stokić je rekla i da je poslednjih nedelja došlo do porasta broja pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Zbog toga je, kako je rekla, KCV bio prinuđen da proširuje kapacitete, te da su, osim Infektivne klinike, kovid pacijenti smešteni i na rehabilitaciji, ORL, abdominalnoj hirurgiji, urologiji i ortopediji.

- Sistem u KCV je prenapregnut i dolazimo do maksimuma. Prošle godine na ovaj dan potrošnja kiseonika je bila 12 puta manja nego što je bila juče - navela je Edita Stokić.


U 38 od 45 opština u Vojvodini situacija ocenjena kao vanredna

Epidemiološka situacija u Vojvodini je vanredna sa daljom tendencijom pogoršanja. Institut za javno zdravlje Vojvodine naveo je da je tokom prethodnog dana u pokrajini registrovano 1.258 novih slučajeva, što je skoro isti broj kao dan ranije. Navedeno je da je najveći rast bio u Pančevu i Kikindi, ali broj zaraženih u tim gradovima nije saopšten. Institut nije naveo ni koliko je novih slučajeva u Novom Sadu, a pretpostavlja se da je više od 400 zaraženih, kao što je bilo cele sedmice.

Na teritoriji 38 od 45 opština u Vojvodini situacija je ocenjena kao vanredna, a u preostalim kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?