Direktoru banke četiri i po godine zbog uzimanja novca od klijenata

17:06:00 13.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Direktor filijale "Pireus banke" u Novom Sadu D. D. osuđen je zbog zloupotrebe službenog položaja na četiri i po godine zatvora. Presudu je donelo Posebno odeljenje Višeg suda za suzbijanje korupcije 1.juna.

Direktoru banke četiri i po godine zbog uzimanja novca od klijenata


Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu, okrivljeni je od 2010. godine pa sve do 1. jula 2017. godine, kao odgovorno lice sa više građana zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih štednih uloga, koje uopšte nije prikazivao u dokumentaciji, niti je zaista otvarao račune za uplatu primljenog novca.

On je umesto pomenutog navodio nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je štedne uloge prisvojio za sebe. Sud navodi da je D. D. štediše držao u zabludi da ne bi podizali glavnicu i otkrili da im nedostaje novac tako što im je periodično isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašćeno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke.

Okrivljeni je na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 527.054,33 evra, u protivvrednosti 64.772.503,85 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?