Direktoru "Infrastruktura železnice" određen pritvor, ostali se brane sa slobode

08:01:00 13.01.2020, Komentara: 0

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, dok će se ostala trojica osumnjičenih za davanje mita Jevtiću braniti sa slobode.

Direktoru "Infrastruktura železnice" određen pritvor, ostali se brane sa slobode


Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor okrivljenom da ne bi mogao da utiče na svedoke.

- Okrivljeni i branilac mogu izjaviti žalbu na rešenje u roku od tri dana od dana prijema prepisa rešenja krivičnom veću suda - dodala je Tešić.

Sudija je takođe odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada D. B., kao i dvojici novosadskih advokata Z. S. i V. K..

Prethodno su ranije svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage tužilaštva za organizovani kriminal Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Podsetimo, oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika, D. B., u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.


Izvor: RTV, Tanjug


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 80%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 1 m/s, E
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?