Divlji taksisti odlaze u istoriju

10:03:00 26.03.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Radna grupa koja se bavi borbom protiv divljeg taksiranja u Novom Sadu osnovana je nedavno, a iz kabineta gradonačelnika kažu da je već sprovedeno nekoliko akcija u kojima su skinute tablice s desetak vozila zbog nelegalnog prevoza putnika.

Divlji taksisti odlaze u istoriju


Kako piše Dnevnik, takve akcije će biti kontinuirane dokle god ima potrebe za njima.

Ne zna se koliko tačno ima nelegalnih prevoznika, kao ni kolika je suma koju Grad godišnje izgubi zbog takvog oblika taksiranja. Utvrđeno je to da se nelegalni prevoz putnika odvija na pravcima prema Rumenki, Kaću, Futogu, Temerinu, Irigu, Rumi i Beočinu, a trenutno se radi na lociranju tačnih mesta dolaska i odlaska tih nelegalnih prevoznika.

U Radnoj grupi koja se bori protiv divljeg taksiranja su predstavnici Prekršajnog suda, Saobraćajne policije, Uprave za saobraćaj i puteve i inspekcijski nadzor, kao i pokrajinski inspektor za drumski saobraćaj, odnosno zvaničnici onih organa koji mogu uticati na smanjenje nelegalnog prevoza u Novom Sadu, ali i u okolnim opštinama. Oni bi trebalo da sagledaju stanje i probleme nastale zbog nelegalnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju te da u saradnji s nadležnima sačine i dostave izveštaj Gradskom veću s predlogom mera i aktivnosti koje treba preduzeti u cilju rešavanja tih problema.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Talični Tom

, *.mbb.telenor.rs

Radna grupa postoji nekoliko godina, a sada je samo izvršena rekonstrukcija. Međutim najveći problem je opstrukcija od stranebgradskih vlasti koji izbegavaju svoje zakonske obaveze, a inspekcija uglavnombtraži rupe u zakonima kako bi izbegla kažnjavanje onih koji krše zakone.


bivsi

, *.mbb.telenor.rs

U Crvenom Taxi imas toliko ljudi koji rade a nemaju polozeno poznavanje grada...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?