Đaci će uskoro ići u škole sa ID karticama

17:10:00 19.10.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Osnovne i srednje škole u Novom Sadu do kraja meseca dobiće identifikacione kartice, video-kamere, a u novembru Srednja tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" i prva vrata sa metalnim detektorom.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će u škole uvesti identifikacione kartice za učenike, a tom merom biće ograničen ulazak svima koji nisu đaci niti su zaposleni u školi.

Đaci će uskoro ići u škole sa ID karticama

Projekat je iniciralo Koordinaciono telo, a finansira se iz budžeta grada.

Osim ID kartica, dodatne kamere na ulazima su visoke rezolucije, sa mogućnošću vrlo preciznog noćnog snimanja i identifikovanja počinilaca eventualnih krivičnih dela. ID kartice ne sadrže podatke o đacima i služe isključivo za prijavljivanje.

Među prvima, identifikacione kartice dobiće zaposleni i đaci u osnovnim školama "Mihajlo Pupin", "Ivo Andrić", "Dositej Obradović", "Desanka Maksimović", "Žarko Zrenjanin", "Ivo Lola Ribar", "Svetozar Marković Toza", "Sonja Marinković", "Jovan Dučić" i "Đorđe Natošević".

Na spisku srednjih škola su gimnazije "Isidora Sekulić" i "Svetozar Miletić", "Svetozar Marković", Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn", "Mihajlo Pupin, "Bogdan Šuput", "Pavle Savić" i Srednja mašinska škola.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

sk02189

, *.adsl.eunet.rs

Te kartice su postojale u Svetinoj gimnaziji i pre 11 god. Svake godine su uzimali pare za nove :/ Kontrolisu nedelju dana i posle vise ne


Stevan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

To nisu škole...već ublaženi Alkatrazi....... u nemoći da svojim radom i zalaganjem doprinesu bezbednosti i vaspitanju djaka , oni pravi male zatvore u kojima se po običaju neće ništa konkretno menjati.....a neko će zato uzeti lovu i dokle tako!?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?