Đaci od sutra ponovo u klupama

20:01:00 17.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon gotovo mesec dana zimskog raspusta, sutra počinje drugo polugodište za sve osnovne i srednje škole, a po odluci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastava će biti organizovana kao i u prvom polugodištu.

Đaci od sutra ponovo u klupama


Đaci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pohađaće nastavu svakog dana u školi i biće podeljeni u manje grupe, dok će učenici viših razreda, kao i srednjoškolci, jedne sedmice predavanja slušati u školi, a druge na daljinu.

Za razliku od početka školske godine, kad je među decom, roditeljima i nastavnicima bilo mnogo nedoumica, sada su svi veći problemi u organizaciji rada rešeni, a nedoumice posvetara uglavnom otklonjene.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević rekao je za RTS da se od početka vodi računa da sve epidemijske mere budu poštovane i da škola, pre svega, bude bezbedna.

- Pratićemo stanje i ubuduće, i ukoliko dođe do zaražavanja, prelazićemo na druge oblike nastave - rekao je Blagojević.

Pomoćnik ministra je, gostujući na RTS-u, rekao da je prvo polugodište malo skraćeno i da će školska godina, kako stvari sada stoje, biti produžena za pet dana. Kada je reč o probi državne mature, ona će najverovatnije biti odložena za jesen.

Blagojević je rekao i da se dolaskom vakcine nazire svetlo na kraju tunela i da bi, nakon što se vakcinišu nastavnici, u narednim mesecima nastava mogla da se vrati na 45-minutno trajanje časa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?