Đaci uče o reproduktivnom zdravlju

18:06:00 04.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Đaci gotovo svih vojvođanskih srednjih škola slušaće i naredne školske godine „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“.

Oni će i ove godine biti u prilici, da od posebno obučenih edukatora slušaju vannastavna predavanja na temu reproduktivnog zdravlja.

Đaci uče o reproduktivnom zdravlju

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, zadovoljna je što su đaci, profesori, direktori, školski odbori, a pre svega roditelji, prepoznali značaj projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ i što iz godine u godinu, sve veći broj škola učestvuje u njemu.

Istraživanja pokazuju da mladi sve više dolaze do informacija putem interneta, a najmanje od stučnjaka, što kasnije dovodi do nemerljivih posledica i to ne samo kada je reč o neželjenim trudnoćama, već i do mnogobrojnih polno prenosivih bolesti.

- Upravo zato je radna grupa sastavljena od stručnjakinja iz oblasti ginekologije, urologije, psihologije, epidemiologije i omladinskog rada pažljivo kreirala i program i priručnik namenjen srednjoškolcima. Projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ pre svega se bavi preventivom, koja je najvažnija - rekla je Marinika Tepić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?