Do kraja godine očekuje nas 18 manifestacija

13:11:00 18.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Do kraja godine u Novom Sadu biće održano čak 18 raznih manifestacija, što bi trebalo da doprinese još većem broju domaćih gostiju i onih iz inostranstva.

Do kraja godine očekuje nas 18 manifestacija


Pored uobičajenih sadržaja, karakterističnih za ovogodišnju Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture 2021, pozorišne, bioskopske predstave, koncerti, performansi, izložbe, ponudu obogaćuju manifestacije kao što su tradicionalni Novosadski džez festival, Noćni bazar, Kongres studenata hotelijerstva, Decembarski maraton, Zmajdani, Dens festival, čuveni Novosadski vinterfest, Ledena šuma u Dunavskom parku.

Kako pišu Večernje novosti, Novi Sad nosi epitet jedne od 10 najpoželjnijih destinacija za posetu u 2019. godini. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u septembru ove godine na teritoriji našeg grada ukupno su ostvarena 40.942 noćenja, što predstavlja porast od 6,4 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Na osnovu podataka dobijenih od hotelijera i smeštajnih kapaciteta, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, zatim iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kine, Nemačke, Mađarske, Poljske, Ruske Federacije. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Kako potvrđuju u TONS, od početka godine su njihove info-centre u najvećem broju posetili turisti iz Nemačke, zatim Francuske, Rusije, Kine, Španije, Velike Britanije, Turske, Holandije, Italije, Poljske. Interesantno je spomenuti da su nas u septembru posetili turisti iz 50 zemalja sveta, od kojih su gosti iz Azerbejdžana, Indonezije, Filipina, Gvatemale, Kube, Bolivije.

Od početka ove godine u Novom Sadu je naplaćena boravišna taksa u iznosu od 38,6 miliona dinara, što predstavlja porast u odnosu na iznos naplaćene boravišne takse za isti period prethodne godine za 7,4 odsto.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?