Do seoske kuće uz pomoć države i u okolini Novog Sada

16:07:00 19.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani su u prilici da kupe kuću sa okućnicom u okolini Novog Sada, uz pomoć države. Naime, Grad Novi Sad se uključio u realizaciju Javnog konkursa za Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu, a koje je pre skoro mesec dana raspisalo Ministarstvo za brigu o selu.

Do seoske kuće uz pomoć države i u okolini Novog Sada


Zainteresovani građani prijave za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Grada Novog Sada mogu podneti u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka ulica br. 110a, a sve potrebne informacije mogu dobiti putem telefona na broj 021/6624-282.

Naravno, više informacija možete pronaći na sajtu Ministarstva za brigu o selu na linku http://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Konkurs je otvoren do 1. novembra, a prednost kod dodele sredstava imaće oni koji su se prvi prijavili. Planirana suma za podsticaj je ukupno 500 miliona dinara, a svaki građanin koji ispuni sve uslove može da dobije najviše 1,2 miliona dinara, što znači da bi sredstva trebalo da dobije 416 uspešno prijavljenih.

Program Ministarstva za brigu o selu podrazumeva pomoć u kupovini seoske kuće s okućnicom na teritoriji novosadskih seoskih naselja obuhvata Veternik, Kisač, Bukovac, Kać, Kovilj, Ledince, Stare Ledince, Budisavu, Begeč, Rumenku, Stepanovićevo i Čenej. Neće biti priznate kuće na teritoriji grada Novog Sada ili prigradskih naselja Petrovaradin, Futog i Sremska Kamenica.

Procenu vrednosti seoske kuće s okućnicom određuje Gradska uprava za privredu, a ta vrednost se navodi u obrascu prijave. Prodavac kuće mora da se usaglasi sa tim iznosom.

Ukoliko dobijete sredstva po konkursu, Ministarstvo će novac prebaciti Gradu, a Grad na vaše namenske podračune.

Novac možete da se iskoristi samo za kupovinu kuće - ne i za njeno opremanje, porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje, porez na imovinu, troškove prikupljanja dokumentacije za konkurs, ali ni za građevinske radove na adaptaciji kuće.

Na konkurs mogu da se prijave supružnici, vanbračni partneri, samohrani roditelji ili mladi poljoprivrednici koji ispunjavaju uslove, a konkurišu zajedno i uz pomoć Grada Novog Sada. Mladi poljoprivrednik je, prema uslovima konkursa, osoba do 45 godina koja nije u braku, živi na selu i bavi se poljoprivredom.

Više detalja o samom konkursu i ko ima pravo i pod kojim uslovima da učestvuje pogledajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?