Do subvencija za privatni vrtić sada bez konkursa u PU "Radosno detinjstvo"

09:05:00 09.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Da bi upisali dete u neki od privatnih vrtića uz subvencije Grada, roditelji više ne moraju prvo da konkurišu za vrtiće PU "Radosno detinjstvo". To je odlučeno na nedavnom sastanku Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu i Gradske uprave da bi se pojednostavila procedura upisa u privatna zabavišta.

Do subvencija za privatni vrtić sada bez konkursa u PU "Radosno detinjstvo"

Ranije su subvencije mogli dobiti samo oni roditelji čija su deca ostajala „ispod crte” na konkursu za upis u neki od državnih vrtića.

"Tom odlukom upis u privatne vrtiće biće mnogo jednostavniji i nećemo se pretvarati u nekakav birokratski aparat jer su mnogi roditelji do sada morali da nose papire u 'Radosno detinjstvo' bez potrebe", rekao je Miljko Bakaj, član Upravnog odbora Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, taj put se sada skraćuje i roditelji koji to žele dolaze direktno u obdanište, konkurišu i ulaze odmah u proceduru. Privatni vrtići u Novom Sadu su time dobili veću autonomiju i smatra se da je to dobra odluka.

Ipak, on napominje da je upis za one roditelje koji računaju na novčanu podršku Grada trenutno stopiran jer se čeka avgust, kada bi, nakon rebalansa budžeta, trebalo da bude određena visina subvencija za narednu školsku godinu.

Roditelji čija deca već pohađaju privatni vrtić uz subvencije, nastaviće da dobijaju uplate, dok oni koji žele da odmah upišu dete u privatni vrtić i plaćaju punu cenu za to, mogu to uraditi u bilo kojoj ustanovi, pod uslovom da ima slobodnih mesta.

Podsećamo, za školsku 2016/2017. novčana pomoć Grada za boravak mališana u prvatnim vrtićima iznosila je 10.000 dinara za jaslice i 8.000 za ostale uzraste. Trenutno oko 2.000 najmlađih Novosađana pohađa neko od privatnih obdaništa.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Remus Pereni / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?