Dobavljači oprostili dug Apoteci "Novi Sad", uskoro će biti i lekova

13:07:00 25.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Apoteka "Novi Sad" počeće u narednom periodu da nabavlja lekove koji su joj nedostajali, pre svega dečije sirupe za temperaturu i lekove protiv bolova, zbog duga od 243 miliona prema dobavljačima.

Dobavljači oprostili dug Apoteci "Novi Sad", uskoro će biti i lekova

Portal 021.rs piše da su dobavljači, kojima Apoteka "Novi Sad" duguje najviše novca, odlučili da oproste dug ovoj ustanovi, barem dok republička Vlada ne donese odluku o rešenju problema svih državnih apoteka. Državni apotekari, ali i lokalne vlasti, očekuju reakciju Beograda s obzirom na to da se većina državnih apoteka suočava sa problemima u poslovanju.

Ranije je na sastanku predstavnika Grada, Apoteke i glavnih poverilaca, dogovoreno da je jedini uslov za odlaganje duga da se novonastale obaveze izmiruju na vreme. Jelena Lopatić, predsednica sindikata Apoteke "Novi Sad" , rekla je da će se nabavka i prodaja lekova koji su nedostajali vratiti u ovu ustanovu na staze normalnog funkcionisanja.


Opširnije na 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?