Dobili sud protiv organizatora koncerta „Bijelog dugmeta“

17:12:00 27.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Posle sudskog postupka od 12 godina, organizator mora da obešteti 39 posetilaca na oproštajnom koncertu „Bijelog dugmeta“ koji je održan 28. juna 2005. godine na beogradskom Hipodromu. Utvrđeno je da se na manje od 300 metara od bine muzika nije dobro čula, a 39 posetilaca koji su tužili organizatore zbog toga što su imali samo sliku, ali ne i ton, na ime odštete dobiće po hiljadu dinara, koliko su platili ulaznicu, i to sa zateznom kamatom za sve godine unazad, pišu Večernje novosti.

Dobili sud protiv organizatora koncerta „Bijelog dugmeta“


To je epilog, maratonskog sudskog spora, koji je trajao punih 12 godina tokom kojih je održano više od 30 ročišta. Prva presuda je bila u korist organizatora koncerta Music Star Production, a onda je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posetioci, ipak, nisu mogli dobro da čuju muziku iako su platili kartu za koncert, a to im je moralo biti omogućeno.

Razočarani nemogućnošću da čuju muziku zbog koje su došli na koncert, grupa posetilaca iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Odžaka, Trstenika, Kraljeva i drugih gradova, podnela je tužbu. Arsenije i Gordana Katanić su pre 12 godina, u svoje i u ime tada još 150 građana iz Novog Sada, tražili da koncert bude ponovljen, ili da im se vrati novac, odnosno hiljadu dinara. Kako je vreme odmicalo, broj tužitelja je sa 150 „spao“ na 39. Svako od njih, na ime naknade materijalne štete bi trebalo da dobije od dve do dve i po hiljade dinara. Pošto organizatori nisu želeli dobrovoljno da isplate, moralo se pribeći prinudnoj naplati, tako da je postupak naplate odštete u toku.

Vlasnik firme Music Star Production Radomir Raka Marić je za „Novosti“ rekao da je to „svetski bezobrazluk“, te pita kako je 250.000 ljudi na Hipodromu čulo ceo koncert, a samo njih 39 nisu. Niko od članova "Bijelog dugmeta" nije saslušan ni na jednom ročištu.

Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?