„Dobra strana ulice“ ispred SPENS-a

17:10:00 15.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Peti turnir u basketu 3 na 3 „Dobra strana ulice“, koji je organizovan prema pravilima FIBA 3x3, održan je danas. Na platou SPENS-a takmičili su se mlađi pioniri, pioniri i kadeti, a po prvi put na teren nisu izašli seniori.

„Dobra strana ulice“ ispred SPENS-a

foto: Grad Novi Sad

- Cilj nam je da širimo ovu akciju iz godine u godinu, a to i uspevamo uz podršku Grada Novog Sada i sponzora. Planiramo da u narednom periodu pored basketa, uvedemo i alternativne ulične sportove u ovo takmičenje - rekao je Novosađanin Marko Savić, glavni promoter turnira i svetski prvak u basketu 3 na 3.

Turnir ima kako sportski, tako i humanitarni karakter, a cilj je promocija ljudskih i sportskih vrednosti. Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je kazao da je turnir pokazao da postoji dobra strana ulice i da ona ne mora imati samo negativnu konotaciju.

- Želja nam je da sva deca iz Novog Sada počnu masovno da dolaze na terene, da se druže i takmiče. Time ona izgrađuju osobine koje su u saglasju sa zdravim stilom života. Grad Novi Sad je uvek tu da obezbedi adekvatne uslove za njihovo sportsko angažovanje i da učini da im sportski sadržaji budu lako dostupni - rekao je Cvjetićanin.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?