Dočekana 2021. godina i po julijanskom kalendaru

09:01:00 14.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Građani širom Srbije dočekali su Novu 2021. godinu po julijanskom kalendaru. Zbog epidemijske situacije, i Srpska nova godina dočekana bez organizovanog dočeka na javnim mestima.

Dočekana 2021. godina i po julijanskom kalendaru

foto: ilustracija

I juče su, kao i 31. decembra, tokom dana organizovane dnevne žurke u klubovima, ali su se te zabave završavale u 20 časova.

U okviru Dočeka, u organizaciji projektnog tima Evropske prestonice kulture, građane je putem internet platformi zabavljalo više od 100 umetnika, a čiji su koncerti snimani na 14 lokacija u gradu. Među njima su Stefan Milenković, Električni orgazam, Suril, Buč Kesidi...

Četiri godine zaredom, ovaj poseban doček organizuje se u okviru projekta Novi Sad-Evropska prestonica kulture, a ovo je bio prvi onlajn doček ikada.

U ponoć je deo građana Novog Sada dolazak Nove godine po julijanskom kalendaru proslavio uz vatromete, petarde i druga pirotehnička sredstva. Primetno je da je svega toga bilo u manjem obimu nego pre dve nedelje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?