Dodatno glasanje za fruškogorske bizone. Đuka, iako favorit, mora u drugi krug

09:05:00 06.05.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Glasanje za imena bizona je završeno i izabrana su tri ženska imena, dok se za još jednu ženku i mužjaka glasanje nastavlja.

Dodatno glasanje za fruškogorske bizone. Đuka, iako favorit, mora u drugi krug

Iako je od početka glasanja ubedljivo najviše glasova, 11 puta više od drugoplasiranog imena Srba, imalo ime Đuka, jedini muški bizon još uvek nije dobio ime.

Naime, izabrana su imena za tri ženke: Fruška, Ninja i Mila, a za još jedno žensko i muško ime u užem izboru su po tri nadimka sa najviše glasova. To su Nada, Cveta, Srba, Đuka i Lala Ferdinand, tako da se glasanje nastavlja do ponedeljka, 9. maja, na web portalima medija, kao i lajkom na fotografiju sa imenom na FB profilu JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. maja, a potom sledi i ispuštanje bizona u veći ograđen i obezbeđen prostor gde će nastaviti da uživaju pored jelena, na zadovoljstvo svih posetilaca i ljubitelja prirode, kažu u JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Podsetimo, NP „Fruška gora“ pozvao je 20. aprila građane da na njihovoj stranici na Fejsbuku, u komentarima, odaberu ime za jedinke bizona, a ono što se od samog početka bilo upadljivo jeste da najviše glasova za ima nadimak Đuka. Da li će to ime i poneti jedini mužjak, saznaćemo u utorak.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

SNS Uzivo

, *.dynamic.kdsinter.net

Opet hoce da pokradu, Djuka bizon i nikako drukče! :)


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?