Dodatnom edukacijom do posla

13:08:00 30.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 40 odsto ljudi pronašlo je posao nakon što su završili dodatne obuke, koje su im bile neophodne u radnoj biografiji, od ukupno 600 koji su se tokom leta, u Edukativnom centru, obučavali za tražena zanimanja.

Dodatnom edukacijom do posla

Jedna od njih je Ukrajinka Ljudmila, koja već deceniju živi u Novom Sadu. U matičnoj zemlji je diplomirala ekonomiju, a nedavno je uspešno završila obuku za engleski jezik.

Kako RTV, nezvanično saznaje, na prvom razgovoru za posao, u poznatoj američkoj firmi, izabrana je za vođu tima.

Pronalazak posla je glavni cilj besplatnih obuka, koje se neprekidno organizuju u Edukativnom centru Pokrajinske vlade. Saradnjom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje prvo se analiziraju potrebe poslodavaca i obrazovnih profila na tržištu rada, a potom se organizuju i predavanja.

Sertifikat za engleski i nemački jezik u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu sada ima 179 ljudi. Osnovnu informatičku obuku i veb programiranje završilo je 80 nezaposlenih, a dokument za kvalifikovane gerontodomaćice ima njih 44. Oni su odlučili da promene svoj život i da u potrazi za egzistencijom usvoje nova znanja i otisnu se na tržište rada.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?