Dodeljene nagrade najboljim studentima i studentkinjama Univerziteta u Novom Sadu

09:01:00 30.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Najboljim studentima generacije Univerziteta u Novom Sadu dodeljene su nagrade za njihov rad.

Dodeljene nagrade najboljim studentima i studentkinjama Univerziteta u Novom Sadu


Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Novom Sadu najuspešniji studenti dobitnici su nagrada u školskoj 2019/2020. u nekoliko kategorija, i to: nagrada Najbolji student Univerziteta, nagrada Student generacije u pojedinim nastavno-naučnim oblastima, priznanje za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima i nagrada „Aleksandar Saša Popović“.

Za najboljeg studenta Univerziteta proglašena je Maša Rapajić sa Medicinskog fakulteta Novi Sad. Njoj je dodeljen sertifikat i nagrada u vidu novčanog iznosa od 200.000 dinara. Osim nagrade Najbolji student Univerziteta u školskoj 2019/2020. godini, Maša Rapajić je dobitnik i nagrade Student generacije u oblasti medicinskih nauka. Kada je prošle godine počela pandemija, Maša je okupila šezdeset studenata medicine za Kol centar da pozivaju i pomažu ljudima da se lakše snađu.

Za studente generacije proglašene su i Ljubica Brenjo (u oblasti prirodno-matematičkih nauka, PMF), Sara Joksović (tehničko-tehnološke nauke, Tehnološki fakultet), Jelena Vesić (humanističke nauke, Filozofski fakultet), Katarina Milutinović (Akademija umetnosti). Pored pet dobitnica, nagrada „Student generacije” pripala je i Bojanu Raškoviću (za oblast društvenih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja).

Priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini dodeljena su studentima Akademije umetnosti Novi Sad: Andrijani Pantić, Ivi Dimitrijević, Valeriji Vuksanović, Andreju Balažu i Iliji Stankoviću.

Dobitnik nagrade „Aleksandar Saša Popović“ u školskoj 2019/2020. godini je Mihailo Ilić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu završio osnovne akademske studije. Ova nagrada se dodeljuje najboljem studentu studijskog programa iz oblasti informatike na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, a ustanovljena je 1999. godine u znak sećanja na jednog od najboljih studenata i asistenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Sašu Popovića, koji je kao rezervista Vojske Jugoslavije poginuo u NATO bombardovanju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?