Dogodine bez čekanja na zračenje

09:09:00 05.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Čini se da je višegodišnja agonija onkoloških pacijenata gotova. Prvi od tri nova aparata za zračenje stigao je u Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Priprema bunkera za ovaj aparat je počela pre mesec dana, a montaža akceleratora počeće kroz nekoliko dana, kada i preostala dva aparata stignu u Novi Sad. Na Institutu kažu da se do kraja naredne godine, zahvaljujući ovoj nabavci, može očekivati ukidanje liste čekanja.

Dogodine bez čekanja na zračenje

foto: Institut za onkologiju Vojvodine



– Institut je ispunio sve tražene i propisane uslove i u rekordno kratkom vremenu, 38 dana nakon potpisivanja ugovora, stigao je prvi od tri kupljena aparata za zračenje – rekao je za Dnevnik direktor Instituta za onkologiju Vojvodine dr Miloš Lučić. U izjavi za RTV, on je rekao da će ovim novim uređajima biti omogućeno da svi pacijenti do kraja 2016. godine stižu pravovremeno, bez ikakvog čekanja na zračnu terapiju.
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković očekuje da narednih dana stignu i druga dva uređaja, što znači da će početi period instalacije, dozimetrije i da će aparati u narednim mesecima biti pušteni u funkciju.
Podsetimo da je postupak javne nabavke aparata za zračenje trajao više od godinu dana, a u svim slučajevima pritužbi ponuđača, Republička komisija konstatovala je da je Uprava za kapitalna ulaganja poštovala zakon.

izvor: Dnevnik, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?