Dogovorene olakšice za ugostitelje u Novom Sadu

08:04:00 13.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad odobrio je olakšice za ugostitelje u vidu oslobađanja obaveze plaćanja pune ili dela naknade za zauzeće javne površine, kao i druge pogodnosti,objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na društvenim mrežama.

Dogovorene olakšice za ugostitelje u Novom Sadu


Gotovo cele naknade za zauzeće javne površine (99%) biće oslobođeni zakupci i to od 1. januara do 1. septembra ove godine, a oni ugostitelji koji zauzimaju javnu površinu na platou Spensa biće potpuno oslobođeni plaćanja ove naknade od 1. aprila do kraja ove godine.

Dogovoreno je oslobađanje zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto, uključujući i na Spensu i to od 1. januara do 1. jula ove godine.

Tu je i olakšica od 50 odsto za zakup do 1. jula za ugostitelje na pijacama „Tržnice“, kao i od 30 odsto od 1. jula do kraja godine, uključujući i ugostitelje na pijacama i na Spensu, najavio je Vučević.

Kako je saopštio, dogovoreno je i prioritetno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa „Informatikom“, a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja. Za viši iznos neophodan je dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter.

Neophodan je, kaže, hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka.

Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada.

- Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovom hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne - zaključuje Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?