Dojava o bombi ispraznila zgradu pravosudnih organa

16:07:00 12.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska zgrada pravosudnih organa, danas je, treći put u roku od desetak dana, evakuisana zbog dojave o postavljenoj bombi, za koju se ispostavilo da je bila lažna.

Dojava o bombi ispraznila zgradu pravosudnih organa


Naime, oko 11.15 časova, zasada nepoznati muškarac, pozvao je telefonsku centralu suda i rekao da je u zgradi postavljena bomba. Svi zaposleni i stranke, koje su se u tom trenutku zatekle u zgradi pravosudnih organa, odmah su napustili zgradu, kako bi policija obavila kontradiverzioni pregled.

Nakon što je detaljnim pregledom utvrđeno da u zgradi nema nikakve eksplozivne naprave, zaposleni su se, nešto posle 13 časova, vratili u prostorije suda, a policija kojoj je prijavljen ovaj slučaj traga za osobom koja je uputila dojavu.

Današnja dojava o bombi je deseta od početka godine, a prethodno je novosadska Palata pravde evakuisana u četvrtak kada je žena preko telefona rekla da je eksplozivna naprava postavljena na trećem spratu. Ni tada, kao i u ranijim slučajevima srećom, nikakva eksplozivna naprava nije bila pronađena.

Zbog dojava, svaki put se prekidaju suđenja, a zaposleni i stranke napuštaju zgrade dok se ne obavi kontradiverzioni pregled.

Inače, u ovoj zgradi su smešteni Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo.



Izvor: Novosti, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?