Dojava o postavljenoj bombi u KCV, nema evakuacije pacijenata

16:05:00 18.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Dojava o bombi u kompleksu Kliničkog centra Vojvodina pristigla je u ovu ustanovu oko 14 časova. Kao što je to bio slučaj prethodnih dana u seriji dojava o podmetnutim bombama, tako je i ova stigla putem mejla.

Dojava o postavljenoj bombi u KCV, nema evakuacije pacijenata


Policija je izašla na teren, a zgrada nije evakuisana. Mediji javljaju da kod Kliničkog centra Vojvodine nema većih snaga bezbednosti.

Klinički centar Vojvodine potvrdio je da su danas obavešteni o postavljenim eksplozivnim uređajima u ovoj ustanovi, nakon čega su pozvali Službu unutrašnjih poslova Novi Sad i preduzeli sve potrebne mere po protokolu.

- Klinički centar Vojvodine je preduzeo sve mere za zaštitu hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih kao i onih kojima je potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje u ovoj ustanovi. Sve ovo u značajnoj meri dovodi do otežanog rada Kliničkog centra Vojvodine – saopšteno je iz ove ustanove.

U Srbiji je proteklih dana, uglavnom u Beogradu, zabeležen veliki broj lažnih dojava o bombama u različitim objektima. Tužilaštvo je u ponedeljak saopštilo da je u toku intenzivan rad na otkrivanju onih koji dojavljuju bombe.

Danas su prvi put stigle dojave o podmetnutim bombama u zdravstvenim ustanovama. Osim u KCV-u, dojavljeno je da su bombe postavljene u beogradskim zdravstvenim ustanovama VMA, KBC „Zvezdara“ i KBC „Dragiša Mišović“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?