Doktorka osumnjičena za izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji puštena iz pritvora

13:03:00 18.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad – D. P. U. (42), doktorka Doma zdravlja u Kaću koja se sumnjiči da je izdavala lažne potvrde o vakcinaciji puštena je iz pritvora i ona će se u daljem postupku braniti sa slobode, jer su u dosadašnjoj istrazi saslušani svi svedoci.

Doktorka osumnjičena za izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji puštena iz pritvora

Foto: Dom zdravlja "Novi Sad" (Facebook)



Ona se sumnjiči da je iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinile potvrde da su primili vakcinu protiv kovoid-19 iako nisu. Doktorki su S. A. i K. B., davali svoje lične podatke, kao i za osumnjičenog M. B. kako bi uz novčanu nadoknadu dobili lažni dokaz o imunizaciji protiv koronavirusa.

Drugoosumnjičeni S. A. (42), koji se tereti za isto krivično delo kao i lekarka, ostaje iza rešetaka, i njemu je pritvor produžen do 10. aprila, jer nisu saslušani svi svedoci u odnosu na njega.

M. B. (31), koji je osumnjičen za falsifikovanje isprave, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, pušten je da se brani sa slobode, dok je četvrta osumnjičena, K. B. koja nije bila dostupna pravosudnim organima, u međuvremenu saslušana u redovnom postupku, nakon čega joj nije određen pritvor.

Kako je posle hapšenja saopšteno iz Doma zdravlja „Novi Sad“ u kojem je doktorka zaposlena, slučaj sa potvrdama o imuinizaciji je otkriven na osnovu interne kontrole pokrenute na osnovu prijava građana koji su ukazali na nepravilnosti u radu jedne doktorke, te su reagovali i nadležnim organima predočili rezultate.




Izvor: Dnevnik, Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?