Dolijala organizovana kriminalna grupa, hapšenja i u Novom Sadu

08:01:00 11.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila 11 članova organizovane kriminalne grupe i oduzela veći broj vozila zbog sumnje da su ukradena u zemljama Evropsle unije.

Dolijala organizovana kriminalna grupa, hapšenja i u Novom Sadu


Oni se sumnjiči za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Dolijala organizovana kriminalna grupa, hapšenja i u Novom Sadu


Lisice su stavljene na ruke M. T. (38), B. T. (42), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove B. T. (41), H. T. (31), R. T. (66), B. I. (33), D. J. (68), D. M. (29), R. K. (40), S. Đ. (33) i I. S. (56), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih dela.

Dolijala organizovana kriminalna grupa, hapšenja i u Novom Sadu


Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u periodu od 2020. do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradenih u zemljama Evropske unije dovozili u Srbiju, i u prethodno obezbeđenim garažama i auto-servisima prepravljali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemljama EU.

Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivvpravnu imovinsku korist koju su delili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je više automobila, auto-delova i elektronskih urađaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hiljada evra i veća količina zlatnog nakita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju.


Foto: MUP, printscreen


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 65%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 5 m/s, SSE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?