Dom u Veterniku dobio senzornu sobu

12:01:00 02.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je otvorena senzorna soba u Domu "Veternik", koja je namenjena deci i omladini sa poremećajem senzorne integracije.

Dom u Veterniku dobio senzornu sobu

Soba je uređena na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Elektroprivrede Srbije, koja je za opremanje izdvojila 750.000 dinara.

Otvaranju senzorne sobe prisustvovali su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vučević je rekao da je obaveza svih institucija, od repuličkog, preko pokrajinskog, do gradskog nivoa, da maksimalno pomažu ovakve ustanove u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima.

- Posebno sam zahvalan Ministarstvu na čijem čelu je gospodin Vulin i svim donatorima koji su pomogli, na čelu sa "Elektroprivredom Srbije", kao i drugim donatorima. Drago mi je da je prisutna društvena odgovornost naših kompanija koje su spremne da deo ostvarene zarade i profita, usmere na kvalitetne stvari od opšteg društvenog interesa - rekao je Vučević.

Vulin se zahvalio "Elektroprivredi Srbije" i Društvu lekara Vojvodine na tome što shvataju koliko je bitno biti uz decu koja borave u ovoj i sličnim institucijama.

- Danas smo ovu decu uključili, integrisali u jedan bolji prostor, sa boljim uslovima za boravak, jer sada imaju senzornu sobu koja će značajno pomoći stimulaciju njihovih čula i olakšati rad terapeutima i drugim stručnjacima. Ovo je četvrta senzorna soba koju smo zahvaljujući donatorima uspeli da realizujemo, na opšte zadovoljstvo, jer će sada deca ometena u razvoju imati priliku za kvalitetniji život - rekao je Vulin.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?