Dom zdravlja apeluje na roditelje da vakcinišu decu

10:01:00 05.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Dopunska imunizacija MMP vakcinom sve nevakcinisane i nepotpuno vakcinisane dece moguća je u Domu zdravlja Novi Sad. Ta ustanova poziva roditelje da što pre vakcinišu svoju decu.

Dom zdravlja apeluje na roditelje da vakcinišu decu

Dom zdravlja je tako odlučio nakon što je Institut za javno zdravlje Vojvodine prijavio epidemiju malih boginja na teritoriji Novog Sada i nakon uvida u kartone vakcinacije koji su pokazali manji odziv na vakcinaciju MMR vakcinom.

Oni kažu da su kontinuiranim radom na terenu, i u razgovoru sa roditeljima, uspeli da neznatno povećaju broj dece koja su se vakcinisala, ali ipak, i pored toga, neki roditelji se nisu odazvali njihovom pozivu.

"I ovim putem želimo da podsetimo roditelje da je vakcinacija najznačajniji civilizacijski iskorak 20. veka, te da je sprečila masovno oboljevanje ljudi. Molimo roditelje da decu koja su zdravstveno spremna da prime vakcinu dovedu kod svog izabranog pedijatra i time spreče dalje širenje epidemije", saopšteno je iz novosadskog Doma zdravlja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?