Dom zdravlja dobija novi digitalni mamograf

12:10:00 02.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Dom zdravlja „Novi Sad“ dobiće novi digitalni mamografski sistem sa tomosintezom. Novac za kupovinu novog aparata za mamografiju izdvojiće Pokrajinska vlada, a u pitanju je iznos od 22,8 miliona dinara, odlučeno je na današnjoj sednici vojvođanske vlade.

Dom zdravlja dobija novi digitalni mamograf

foto: arhiva

– U Domu zdravlja „Novi Sad“ na godišnjem nivou se obavi 5.000 mamografskih pregleda i oko 3.500 skrining mamografija u okviru preventivnog rada na ranom otkrivanju najčešće zloćudnog tumora kod žene. Zajedno sa Univerzitetskim kliničkim centrom Vojvodine, Dom zdravlja „Novi Sad“ je ukuljučen u Nacionalni program ranog otkrivanja karcinoma dojke od 2013. godine, u okviru kojeg je urađeno 57.500 skrininga – saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nabavka novog digitalnog mamografskog sistema s tomosintezom predstavlja značajan napredak na polju rane dijagnostike raka dojke uz optimalnu efikasnost procesa rada, dodaje se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 2 m/s, E
Ned 8° - 24° Pretežno sunčano
Pon 9° - 22° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?