Dom zdravlja na Limanu bez ukrasne rasvete da bi se uštedela struja

16:08:00 30.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Više državnih preduzeća počelo je primenjivati preporuku Vlade Srbije o uštedi struje i isključivanju dekorativne rasvete na objektima. Novosadski Dom zdravlja, poštujući ovu odluku, odlučio je da isključi dekorativnu rasvetu na objektu na Limanu IV.

Dom zdravlja na Limanu bez ukrasne rasvete da bi se uštedela struja


Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, ovaj nedavno renovirani objekat do daljeg neće imati uključenu rasvetu, kako tokom noći, tako ni tokom obeležavanja važnih datuma u kalendaru zdravlja.

Nije saopšteno da li će rasveta biti isključivana na još nekom objektu u narednom periodu.

I Pošta Srbije donela je odluku o isključivanju dekorativne rasvete na svojim objektima, kao i druge rasvete koja nije neophodna za poslovne procese, isključivanje osvetljenja pri napuštanju radnog prostora, organizovanje rada tako da se obavlja na dnevnom svetlu, u skladu sa mogućnostima.

Odlukom je propisano i kako zaposleni mogu štedeti, a među načinima uštede su i kako i kad koristiti klimu i uređaje za grejanje, isključivanje računara i računarske opreme, svetla i slično, a zaposlenima je zabranjeno da koriste „električnu energiju u objektima Pošte Srbije u privatne svrhe, kao i ustupanje izvora električne energije trećim licima, bez prethodnog pisanog odobrenja“.

Vlada Srbije apelovala je na sve institucije i organizacije da primene tu preporuku kao „primer odgovornog i racionalnog ponašanja“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?