Dom zdravlja na Limanu IV dobio dva oftalmološka aparata

14:03:00 09.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Odeljenje oftalmologije Doma zdravlja ''Novi Sad'' na Limanu IV dobilo je nove aparate za preciznu oftalmološku dijagnostiku.

Dom zdravlja na Limanu IV dobio dva oftalmološka aparata

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, po javnom konkursu, dodelila je 1,2 miliona dinara za nabavku automatizovanog keratorefraktometra, a isto toliko novca izdvojeno je iz budžeta Grada Novog Sada za nabavku beskontaktnog tonometra.

- Time su omogućeni bolji uslovi za pregled pacijenata, kvalitetnije merenje, brzo i precizno dobijanje rezultata i tačno postavljanje dijagnoze bez dodatnih dolazaka. Grad će i dalje nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koji imaju za cilj unapređenje usluga zdravstvene zaštite - rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat kazao je da je Dom zdravlja „Novi Sad“ lider u oblasti primarne zdravstvene zaštite.

- O tome svedoči niz akcija i novih metoda koje smo uveli u redovnu praksu u okviru primarne zdravstvene zaštite. Prošle godine otvorena je senzorna soba za decu ometenu u razvoju, a danas smo novim aparatima unapredili rad oftalmološkog odeljenja - zaključio je Bojat.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?