Dom zdravlja na Novom naselju postaje Kovid centar

19:11:00 27.11.2020, Komentara: 1

Novi Sad – Objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju od sutra postaje Kovid centar. Ovaj objekat i dalje će raditi 24 časa dnevno, ali sa više lekarskih ekipa.

Dom zdravlja na Novom naselju postaje Kovid centar

foto: Dom zdravlja "Novi Sad", Fejsbuk

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, u Kovid centru će raditi 25 lekarskih ekipa, odnosno oko 120 zaposlenih različitih profila. Na takav potez su se odlučili zbog nepovoljne epidemiološke situacije i potrebe za angažovanjem više lekarskih ekipa.

U Domu zdravlja „Novi Sad“ apeluju na građane da obrate pažnju da u Kovid centru na Novom naselju glavni ulaz koriste samo oni pacijenti koji dolaze na prvi pregled, dok iz Ložioničke ulice ulaze pacijenti koji idu na kontrolu i prekid dvonedeljne izolacije.

- Svaki pregled traje od 40 do 50 minuta, budući da uključuje pregled lekara, uzorkovanje i analizu krvi, testiranje brzim antigenskim testom, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanje - podsećaju u Domu zdravlja i mole građane za strpljenje.

Lekari koji su radili sa ostalim pacijentima premešteni su u druge objekte, pa pre polaska kod lekara proverite u kom je objektu vaš lekar. Broj kol centra Doma zdravlja je 021/4879-000.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ivek

Za kontrolu Cekam od 8:20 .Sada je 16:05.tek su mi krv izvadili. Rade 2 doktora, veoma sporo ide mada nije gužva. Pregledano je možda 30 pacijenata.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?