Dom zdravlja na Novom naselju postaje velika kovid ambulanta

09:11:00 03.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog sve većeg broja priliva pacijenata,u planu je da, u zavisnosti od vremenskih uslova, objekat Doma zdravlja na Novom naselju postane velika kovid ambulanta.

Dom zdravlja na Novom naselju postaje velika kovid ambulanta


- Mi smo spremni da, ukoliko je potrebno, već danas pređemo na takav sistem rada i to se radi u dogovoru sa resornim sekretarijatom i gradonačelnikom Novog Sada. Osim što pacijenti time ne bi čekali na ulici i kvalitet usluge bi bio na višem nivou jer bi tu bile smeštene sve službe kao i dežurni pulmolog specijalista i bilo bi moguće pregledati više pacijenata u isto vreme – rekao je za RTV direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat.

U respiratornim ambulantama novosadskog Doma zdravlja dnevno se pregleda oko 200 pacijenata. Mali procenat njih je pozitivan na korona virus i ohrabruje činjenica da su to većinom ili asimptomatski slučajevi ili slučajevi sa blažom kliničkom slikom koja ne zahteva hospitalizaciju, kaže direktor Doma zdravlja Novi Sad.

Još uvek se ne ukida program preventivnih pregleda u objektima Doma zdravlja, ali ukoliko se epidemiološka situacija pogorša razmotriće se i ta opcija. Za sada je izmeštena pedijatrija iz objekta na Novom naselju i pedijatri su premešteni u objekte u Vase Stajića, Rumenačkoj, Petrovaradinu, Klisi i Jovan Jovanović Zmaj.

Beleži se i sve veći broj prijema u Kliničkom centru Vojvodine. Infektivna klinika je skoro popunjena, a njen kapacitet je oko 100 mesta i zbog toga je odlučeno da se u kovid bolnicu pretvori Klinika za rehabilitaciju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?