Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju počinje da radi za pet-šest nedelja

08:06:00 11.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na objektu Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju su završeni, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je da će građani za pet-šest nedelja u njemu moći da posećuju svoje lekare. Kako je rekao prilikom jučerašnjeg obilaska ovog objekta, za rad u ovom objektu že biti zaposleno novih 46 zdravstvenih radnika. Dodao je i da je u planu izgradnja objekta Doma zdravlja u Veterniku.

Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju počinje da radi za pet-šest nedelja


Novi objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Vidovdanskom naselju je površine 1.045 m² i u njemu će biti obezbeđena primarna zdravstvena zaštita za 25.000 stanovnika Vidovdanskog naselja, Slane bare i Klise. Ukupna vrednost projekta je 288,7 miliona dinara koji su opredeljeni iz Budžeta Grada Novog Sada, i to u iznosu od 81,3 miliona dinara za opremanje i 207,4 miliona dinara za izgradnju objekta

Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju počinje da radi za pet-šest nedelja


- U ovom objektu biće zaposleno 19 lekara, 27 medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji će pružati usluge sugrađanima u savremenim uslovima, sa novom opremom koja je nabavljena iz sredstava Grada – ultrazvučnim aparatom, ginekološkim stolicama, opremom za pedijatriju, opštu medicinu i stomatološke usluge – izjavio je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?