Dom zdravlja nakon konstantnih žalbi građana: Dnevno bude i 10.000 poziva, obradimo do 5.000

16:02:00 23.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog čestih žalbi građana da ne mogu da zakažu pregled kod lekara od kako je obavezno zakazivanje preko kol centra, te da je broj 021/4879-000 stalno zauzet, iz novosadskog Doma zdravlja su danas naveli da se pregledi mogu zakazati i putem aplikacije „Moj doktor“ (za android telefone). Kako su naveli, građani koji iz nekog razloga na ovakav način ne mogu da zakažu svoj pregled, to mogu uraditi kod timske sestre.

Dom zdravlja nakon konstantnih žalbi građana: Dnevno bude i 10.000 poziva, obradimo do 5.000


Oni su podsetili da je zakazivanje termina za pregled kod izabranog lekara ponovo uvedeno u skladu sa odlukom i preporukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a u cilju optimizacije broja termina.

- Primetno je da ponedeljkom imamo jako veliki broj poziva, nekada bude i do 10.000 i da je najveći broj poziva u prepodnevnim satima. Dnevno obradimo od 3.500 do 5.000 poziva, sve u zavisnosti od dana, ali i od perioda dana. Bitno je napomenuti da sistem funkcioniše tako da u svakom trenutku u realnom vremenu, kol centar istovremeno može da primi 90 poziva. Svi koji su preko tih 90, sistem ih nakratko isključuje, pa se tako dešava da pacijenati pomisle kako im je neko prekinuo vezu ili ih isključio, a u stvari oni nisu ni u ušli u sistem pa moraju sačekati na odgovor operatera. Ovakav vid zakazivanja obezbeđuje slobodan termin kod skoro 90 % izabranih lekara, i to danas za danas, najkasnije sutradan – navode u Domu zdravlja „Novi Sad“.

Dodaju da prve preglede kod specijalista zakazuju izabrani lekari, a kontrolne preglede specijalisti ili njihove timske sestre, sa izuzetkom fizijatara koji sami zakazuju kontrolne preglede.

- Kako bi sistem zakazivanja dobro funkcionisao, redovno pratimo frekvenciju i brzinu zakazivanja, i s tim u vezi povećavamo broj operatera. Još jednom, molimo građane za razumevanje i strpljenje, budući da je ovo način da bez čekanja u redu ispred ambulante dobiju svoju zdravstvenu zaštitu – zaključeno je u saopštenju novosadskog Doma zdravlja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?