Domaću rakiju će jedino registrovani moći da prodaju

09:10:00 18.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Svi oni koji peku rakiju, seoska domaćinstva, vikendaši i drugi, moći će i dalje to da čine za "svoju dušu", ali da bi je prodavali, moraće da budu uredno registrovani i da poseduju svu neophodnu dokumentaciju, kako za njenu proizvodnju, tako i za čuvanje, ambalažu, geografsko poreklo.

Domaću rakiju će jedino registrovani moći da prodaju

Novi propisi u ovoj oblasti trebalo bi da stupe na snagu početkom naredne godine jer je Vlada Srbije usvojila predlog zakona kojim se uređuje proizvodnja, geografska oznaka, kvalitet, opis, predstavljanje, deklarisanje i promet jakih alkoholnih pića i uputila ga poslanicima Skupštine Srbije na usvajanje.

Proizvođač alkoholnih pića dobija obavezu da vodi podrumarsku evidenciju i čuva dokumentaciju kojim potvrđuje podatke o nabavci, proizvodnji, prometu, sirovini za izradu alkoholnih pića. Zakon propisuje način sazrevanja alkoholnih pića, geografsku oznaku, pravnu zaštitu geografske oznake, registrovanje žiga.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?