Doživotni zatvor starijem Novosađaninu za obljubu dečaka na Šodrošu

20:10:00 20.10.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Novosađanin M. J. (84) optužen za obljubu, tada osmogodišnjeg dečaka na Šodrošu, osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na doživotni zatvor. Osim toga, M. J. je obavezan da plati odštetu od 500.000 dinara za strah i duševnu bol oštećenom, kao i troškove sudskog postupka.

Doživotni zatvor starijem Novosađaninu za obljubu dečaka na Šodrošu

Foto: Viši sud u Novom Sadu


Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da je tužilaštvo na jasan i precizan način, neoborivim dokazima dokazalo krivično delo. Ocenjeno je da je on kriv, da je bio svestan zabranjenosti dela i da je hteo njegovo izvršenje.

- Da bi zadovoljio svoj polni nagon, on je uhvatio dete za ruku, rekao mu da pođe za njim i pri tome mu pretio da će ga baciti u Dunav. Skinuo je donji deo trenerke izvadio polni organ i naterao dete da ga oralno dovede do seksualnog vrhunca. Meni su se smučili ovakvi događaji kojih ima više u poslednje vreme, pa ću i ubuduće izricati stroge kazne za ovakva krivična dela. One bi trebale da utiču preventivno - kazao je predesnik veća sudija Vidoje Mitrić, piše „Dnevnik“.

Okrivljeni je na izricanje presude doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, u u invalidskim kolicima je uveden i u sudnicu, a izricanje presude i obrazloženje je slušao oborene glave.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara prošle godine i od početka je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Tokom postupka saslušani su optuženi, svedoci, sudski veštaci, a oštećeni dečak je svedočio putem video-konferencijske veze iz „skrin sobe“, s obzirom da ima status posebno osetljivog svedoka.

Osamdesetčetvorogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 7. maja 2020. godine pod sumnjom da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš, mališana odveo u obližnju šumu gde ga je dečak oralno zadovoljio. U tom trenutku, naišle su dve žene, koje su, videvši prizor, pozvale policiju. On je, kada je shvatio da je zatečen u neprimerenoj i bludnoj radnji, brzo navukao pantalone ili donji deo trenerke i pobegao s lica mesta prema Limanu, a žene koje su ga prijavile sačekale su policiju i objasnile u kom pravcu je otišao. Na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen, a po nezvaničnim saznanjima, prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao za razlog.

Mališan je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio nemili događaj.

Starac i osmogodišnjak se, navodno, ne poznaju i sasvim slučajno su se tu sreli.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu posle hapšenja, M. J. je, kako pišu „Novosti“, uglavnom ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je, navodno, samo kratko rekao nešto u smislu “da bi bilo bolje da je sada mrtav”.



Izvor: novisad.com, Dnevnik, Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

mama

crkni


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?