Doživotni zatvor za ubistvo bivše devojke na Grbavici

17:03:00 24.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog osuđen je danas na kaznu doživotnog zatvora jer je, 26. decembra 2019. godine, na novosadskoj Grbavici, na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović (25). Njemu je ova kazna izrečena zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo.

Doživotni zatvor za ubistvo bivše devojke na Grbavici

Mesto gde je ubijena nesrećna devojka


Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Inače, Dabović je tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i pokojne Dušanke, međutim nije pokazao znake kajanja.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Dabović se sumnjiči da je 26. decembra 2019. godine, u uračunljivom stanju, ali besan zbog raskida veze, na svirep način sačekao bivšu devojku ispred zgrade u kojoj je živela, u ulici Alekse Šantića na Grbavici, gde ju je najpre osam puta udario pesnicom po glavi, a potom nožem naneo niz povreda po rukama, ubadao je po vratu i grudima, dok nije shvatio da je ubio. Kako je navelo tužilaštvo, ona je trpela jake bolove, pogotovu ubadanjem nožem u vrat ubodima ispod desne ključne kosti, ubadanjem u desnu dojku... Sve to je učinio bez osećanja, svestan patnje koju ona trpi.

Dabović je inače dva dana pre svirepog zločina došao iz Herceg Novog, iznajmio je sobu u hostelu blizu zgrade gde je nesrećna devojka živela.

Doživotni zatvor za ubistvo bivše devojke na Grbavici

Uviđaj nakon zločina


Kako je rekao policiji posle zločina, nije mogao da podnese da više nisu zajedno jer je jako voleo. Navodno je želeo da se pomire, te je, kobnog dana, u popodnevnim časovima došao pred zgradu i čekao kada će ona da se vrati sa posla. Prišao joj je i započeo raspravu, a onda je u jednom trenutku izvadio nož iz jakne i ubo je u vrat i grudi. Nesrećna devojka je pala na asfalt, a on je bacio krvavu jaknu u susedni haustor, kao i mobilni telefon, a potom pobegao. Kada se vratio u hostel u kojem je odseo, presvukao se i spakovao stvari, nakon čega je krenuo na autobusku stanicu, ali ga je policija uhapsila.

Osim za ubistvo, Dejan Dabović se tereti i za razbojništvo koje se dogodilo 25. decembra u jednoj menjačnici, gde je preteći nožem oteo pazar.

Inače kazna doživotnog zatvora u ovom slučaju je druga po redu koja je izrečena u Srbiji nakon promene Krivičnog zakonika 2019. godine.

Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz Niša.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?