Druga faza izgradnje Muzičke i Baletske škole kreće na proleće

20:12:00 26.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nedavno je potpisan ugovor sa izvođačem radova za drugu fazu izgradnje nove Muzičke škole "Isidor Bajić" i Baletske škole sa koncertno-produkcijskom dvoranom, radnog naziva Novosadski umetnički centar (NMC), koja bi trebalo da krene s proleća.

Druga faza izgradnje Muzičke i Baletske škole kreće na prolećefoto: isidorbajic.edu.rs

Prema rečima direktorke Muzičke škole, koja će ispuniti polovinu NMC, prof. mr Radmile Rakin Martinović, na konkursu za drugu fazu radova raspisanom u oktobru pristigla je jedna ponuda, koja je i odabrana. Reč je o konzorcijumu firmi, koji predvodi W. D. Concord West d.o.o. Beograd, a podizvođači su novosadske kompanije Energotehnika Južna Bačka, Enerdži-Pro, Tronteks i Intek. Rokovi, kaže ona, za sada nisu probijeni i sve teče po planu.

- Radovi koji bi trebalo da počnu s proleća obuhvataju zidanje zidova, ugradnju prozora, elektro i vodovodnih instalacija... NUC biće energetski efikasna zgrada, a imaće i grejanje i hlađenje po principu toplotnih pumpi. I to će biti odrađeno u drugoj fazi, sve do finih završnih radova - rekla je Radmila Rakin Martinović.

Ta faza trebalo bi da traje do maja 2018. godine, a početak treće planiran je za jun iste godine. Umetnički centar trebalo bi da bude zabršen u junu 2019. godine.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?