Drugi Kanabis Marš u subotu na Trgu

11:09:00 20.09.2016, Komentara: 2

Novi Sad - U subotu u 16 časova, na Trgu Slobode, biće održan drugi Kanabis Marš. Prisutni će moći da saslušaju kratke govore aktivista udruženja građana “Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa”, kao i bolesnih članova koji se leče kanabisom i proizvođača i uvoznika industrijske konoplje.

Drugi Kanabis Marš u subotu na Trgu

Nakon obraćanja i čitanja zahteva povorka će ići sledećom trasom: Trg Slobode – Modene – Žarka Zrenjanina – Stražilovska – Maksima Gorkog – Bulevar Oslobođenja (trotoarom) – Jevrejska – Pozorišni trg – Trg Slobode – Njegoševa – Trifkovićev trg – Laze Telečkog – Mite Ružića – Katolička porta – Zmaj Jovina – Dunavska – Dunavski park.

Cilj organizovanja skupa je podrška legalizaciji kanabisa za sve namene, posebno za medicinsku i industrijsku upotrebu i informisanje građana o svim koristima legalizacije kanabisa kako za bolesne, tako i za razvoj celokupne privrede Republike Srbije.

Skup predstavlja podršku zahtevima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije o dekriminalizaciji zabranjenih psihoaktivnih supstanci i preporukama EU o nauci i ljudskim pravima kao osnovi za zakone o korišćenju Kanabisa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Mihajlo

, *.dynamic.sbb.rs

Legalizacija se mora desiti i mora se dekrimizovati kanabis i mora se skinuti tabu sa toga jednom za svagda. Kanabis ili konoplja je korišćena u Vojvodini vekovima unazad za razne namene. Današnja otkrića i istraživanja potvđuju velika lekovita svojstva i zbog toga treba omogućiti ljudima da izaberu kako će se lečiti. Koristi će biti višestruke i za pojedince a i za ekonomiju države.


Zrenjanin

U potpunosti podržavam Marš za kanabis. Ljudi bi trebali biti upoznati o pozitivnim stranama ove biljke koja ublažava bol smanjuje napetost i ima lekoviti uticaj na čovečji organizam ako se unosi u dozvoljenoj količini.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?