Drugi protest „1 od 5 miliona“ sutra u Novom Sadu

18:01:00 24.01.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Protest građana pod parolom „1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama“ biće po drugi put održan sutra u 18 sati u Novom Sadu. Okupljanje će i ovog puta biti na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Drugi protest „1 od 5 miliona“ sutra u Novom Sadu


Protesti su počeli u Beogradu pre više od dva meseca, a sada se održavaju u više gradova širom Srbije. Novosađani su prvi put izašli na ulice u organizaciji inicijative „Jedan od pet miliona“ prošlog petka.

Kako su saopštili organizatori na Fejsbuk profilu „1od5miliona_ns“, protest će biti održan bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih građana na ulice i trgove širom Srbije.

„Protesni skup se ponovo održava na Pozorišnom trgu i počinje u 18 časova, a učesnici protesta će posle završetka skupa na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta krenuti u šetnju gradskim ulicama. Protestu će se ovog petka pridružiti nastavnici i saradnici novosadskih fakulteta, pokrajinska organizacija antifašista i druge građanske inicijative. Univerzitet će biti i glavna tema drugog novosadskog skupa budući da su nastavnici i saradnici brojnih visokoškolskih ustanova podržali proteste građana nezadovoljnih zbog eskalacije nasilja i korupcije, gušenja građanskih i medijskih sloboda, kao i opštim stanjem u društvu“, navedeno je u današnjem njihovom saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Vv

, *.dynamic.sbb.rs

Zašto parola 'stop krvavim košuljama'? Ok su navedeni razlozi protesta ali mi ne ide to i pominjanje krvi


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?