Država kupuje 60 stanova u Novom Sadu za izbeglice

13:11:00 30.11.2019, Komentara: 2

Novi Sad - Država kupuje 60 stanova u Novom Sadu i okolini za rešavanje stambenog pitanja izbeglim licima, koja nisu prošla na konkursu za dodelu stanova u prvoj zgradi za tu namenu u Veterniku. Stanovi moraju da ispunjavaju određene uslove, a cena po kvadratu ne može biti iznad 910 evra.

Država kupuje 60 stanova u Novom Sadu za izbeglice


Tim povodom, Grad Novi Sad, republički Komesarijat za izbeglice i migracije i Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru, organizovali su sastanak u Novom Sadu sa investitorima, predstavnicima privrednih društava i agencijama za promet nekretnina.

- Pozivamo ponuđače u Novom Sadu da, ukoliko im odgovaraju uslovi ovog nedavno objavljenog konkursa, podnesu ponude za prodaju stanova državi. Ti stanovi biće dodeljeni izbegličkim porodicama na korišćenje, uz mogućnost kasnijeg otkupa po povoljnim uslovima - istakao je Miloš Manasijević iz republičke Jedinice za upravljanje projektima.

On je napomenuo da je ovaj oblik stambenog zbrinjavanja izbegličkih porodica već otpočeo u pojedinim opštinama u republici, otkupom stanova po cenama do 810 evra po kvadratnom metru. Stanovi u Novom Sadu su malo skuplji, tako da je maksimalni iznos utvrđen na 910 evra po kvadratu, napomenula je Tamara Milanović, gradski poverenik za izbeglice.

- Ovim projektom obuhvaćeno je 60 izbegličkih porodica, od kojih je svaka u prethodnom konkursu navela koju kvadraturu traži, odnosno očekuje - izjavila je ona i podsetila da se u Veterniku gradi ukupno 364 stana na dve lokacije i u Futogu još 150 stambenih jedinica, u sklopu regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja, finansiranog iz EU.

Kada budu zaključene konačne liste za stanove u Veterniku i Futogu, u preostale dve raspodele, tek onda će se znati precizni podaci koliko je ostalo stambeno nezbrinutih izbegličkih porodica na teritoriji Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Milan

Toliko naših ljudi bez stanova! "KOJE SU TO IZBEGLICE"? posle 20 godina!


@Milan

Aman naucite vise osnovne stvari. Sve ove stanove po celoj Srbiji sto se kupuju za izbeglice NE PLACA Srbija vec novac daje Banka Saveta Evrope! I jos, sa njihovim parama se kupuju stanovi i onda daju na otkup izbeglicama sto mu jos dodje i zarada nase zemlje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?