Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu

13:02:00 07.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Francuski državljanin D. D. (36) uhapšen je u Batajnici, nakon što je opljačkao banku u Novom Sadu uz upotrebu suzavca i iz nje odneo oko 200.000 dinara.

Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu


Naime, u ponedeljak u 16:40 časova napadač sa kapom na glavi ušao je u jednu banku u Novom Sadu, u kojoj je u tom trenutku bilo i nekoliko radnika i nekoliko stranaka. Kako piše Blic, on je odmah pri ulasku aktivirao suzavac i, prema rečima očevica koji je želeo da ostane anoniman, na taj način uspeo da onesposobi menadžera banke koji mu se prvi našao na putu. On je zatim krenuo ka blagajni.

Ostali zaposleni i stranke su legli na pod. Lopov je preskočio šalter i uzeo pare koje su se nalazile u blagajni. Jedna blagajnica je uspela da aktivira alarm u banci i da napadaču skine kapu.

Pljačka je prijavljena policiji, koja je došla na lice mesta i preuzela video-snimke nadzornih kamera iz banke.

Zbog sumnje da je opljačkao banku uz upotrebu suzavca i fizičke sile novosadska policija tragala je za francuskim državljaninom D. D, u saradnji sa kolegama iz Beograda. Ustanovljeno je da se on odmah nakon pljačke iz Novog Sada uputio za Beograd autobusom. Beogradska policija pratila je kretanje autobusa i u Batajnici ga zaustavila. Osumnjičeni je uhapšen u autobusu, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla novac. Kod njega je pronađeno oko 200.000 dinara za koje se sumnja da je ukrao iz novosadske banke.

Inače, iste večeri, oko 3:30 časova posle ponoći, na Novom naselju opljačkana je menjačnica. U noći između utorka i srede opljačkan je i market „Maksi“ u okviru Park sitija na Limanu III. Prema nezvaničnim informacijama, više mladića je kamenicama razvalilo automatska vrata zadnjeg ulaza u prodavnicu, i iz nje su ukrali cigarete i drugu robu.

Policija se još nije oglasila u vezi sa ovim slučajevima.


Izvor: Blic, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?