DS: Otpustite odbornike SNS-a! SNS: Demokrate, gde su pare iz RBV?

16:08:00 09.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Demokratska stranka predložila je danas Vladi Srbije i premijeru da problem s viškom zaposlenih u javnom sektoru u Novom Sadu reše otpuštanjem odbornika u Skupštini grada. Ubrzo se oglasila i Srpska napredna sranka koja tvrdi da je zapošljavanje transparentno i pitala demokrate gde je novac iz Razvojne banke Vojvodine.

DS: Otpustite odbornike SNS-a! SNS: Demokrate, gde su pare iz RBV?Foto: Kanal 9

Demokrate kažu bi otpuštanjem lokalnu samoupravu napustili ljudi za čijim zapošljavanjem nikad nije ni bilo stvarne potrebe, a Vlada Srbije bi dokazala koliko je iskreno posvećena reformama o kojima priča.

"U gradskim preduzećima i ustanovama nezasluženu platu prima najmanje 44 naprednjačka odbornika i kandidata za odbornike, Demokratska stranka Srbije je zaposlila 24, a Socijalistička partija Srbije 18...", tvrde u DS.

U DS zaključuju da "sva halabuka sa tobožnjim zabranama i ograničavanjem broja zaposlenih u javnom sektoru, koju pravi režimska propaganda, zapravo predstavlja svojevrsnu 'dimnu zavesu' za nova partijska zapošljavanja, besomučno 'čerupanje' javnih fondova i endemsku korupciju".

S druge strane Gradski odbor SNS u Novom Sadu poručio je danas DS-u da je sve što se radi od kad je SNS na čelu administracije grada transparentno i u skladu sa zakonom dok, kako tvrde, demokrate kriju broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji kao najveću tajnu.

Novosadski naprednjaci pozvali su DS da objavi tačan broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji i da "po prvi put" urade nešto u korist građana u skladu sa zakonom, umesto što svakodnevno obmanjuju javnost "bezveznim i besmislenim saopštenjima".

"Umesto što bizarnim saopštenjima pokušavate da prikupite po koji politički poen, pobrinite se da vratite Bojana Pajtića na radno mesto, jer ga za to plaćaju građani Vojvodine i konačno recite građanima gde je završio novac iz RBV i fondova koji ste oteli od njih", poručili su novosadski naprednjaci u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?