DS: Vučević da podnese ostavku zbog ugrožavanja zdravlja dece, SNS: Sramna zloupotreba nesrećnog slučaja

09:09:00 14.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Jedna učenica Osnovne škole "Jovan Dučić" onesvestila se juče tokom posete gradonačelnika Miloša Vučevića toj školi. To je izazvalo osudu opozicionog Gradskog odbora Demokratske stranke, koji tvrde da je pozlilo još nekolicini učenika, dok naprednjaci ističu da je reč o nesrećnom slučaju.

DS: Vučević da podnese ostavku zbog ugrožavanja zdravlja dece, SNS: Sramna zloupotreba nesrećnog slučajafoto: dsnovisad.org

Demokrate su saopštile da se devojčica onesvestila jer je u školu dovedeno na desetine aktivista Srpske napredne stranke, koji su tokom "političkog igrokaza" zagušili ionako mali prostor, pa je deci ponestalo vazduha.

"Deca su po nalogu izvedena sa nastave i ugurana u salu kako bi aplaudirala gradonačelniku, zajedno sa nastavnicima, direktorima drugih škola i više desetina nepoznatih ljudi za koje se pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke, ali u zagušljivom prostoru, premalom da primi toliki broj ljudi. Deci je ubrzo pozlilo, a najmanje jedna učenica se onesvestila. Čitav skup je zamišljen i organizovan kao politički miting u kojem su deca služila kao mizanscen za lošu političku predstavu, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara su izbegnute i teže posledice", tvrde u novosadskom odboru DS i dodaju da bi Vučević trebalo da podnese ostavku zbog ugrožavanja zdravlja dece.

S druge strane, u Srpskoj naprednoj stranci kažu da je velika sramota za bilo koju političku opciju da nesrećan slučaj maloletnog lica pretvore u trku za političke poene.

"Gradonačelnik Miloš Vučević prvi je pritekao u pomoć devojčici, ali je to deo ljudskosti koju nosi u sebi, a ne politički trik kako navode pojedini koji verovatno polazeći od sebe smatraju da je ovakav nesretan slučaj pravi momenat za upiranje prstom. Smatramo da nije prihvatljiva ovakva zloupotreba nesretnog slučaja i to maloletnog lica, za promociju bilo koje političke strukture. U danu kada je pijun Vuka Jeremića i Dragana Đilasa napao policiju, izdaje se saopštenje koje ima veoma nisku moralnu vrednost i nikakvu odgovornost prema građanima. Sagledavajući njihov stav i više je nego jasno - oni su ti koji zloupotrebljavaju decu i uvlače ih u svoje bolesne političke spletke", naveo je Gradski odbor Srpske napredne stranke.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?